Mechanische ventilatie zorgt er voor dat er verse lucht in uw huis komt. Vaak wordt mechanische ventilatie gebruikt in huizen en kantoren waar de verse lucht toestroom onvoldoende is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wat oudere huizen of aan badkamers die geen toevoer van lucht van buitenaf hebben. De mechanische ventilatie zorgt er dan voor dat de muffe of vochtige lucht wordt afgevoerd zodat schimmelvorming tegen gegaan wordt en dat er frisse lucht binnenkomt.

Onderhoud mechanische ventilatie

Over het algemeen is mechanische ventilatie onderhoudsarm. Toch raken de kanalen van de mechanische ventilatie op een gegeven moment vol en is het dus belangrijk om de ventilatie te reinigen. De motor moet hierbij allereerst gereinigd worden en vervolgens is het belangrijk dat de kanalen vrijgemaakt worden van stof en andere vuiligheid. Dit kan een specialistische reiniger voor u doen. Deze zal er dan voor zorgen dat u het komende jaar weer verder kunt met uw mechanische ventilatie. De reiniger zal starten bij de motor van de ventilatie. Hier zit waarschijnlijk het meeste stof en hier kan de reiniger ook ingang krijgen tot de verschillende kanalen van het ventilatiesysteem.

Belang van mechanische ventilatie reinigen

Het is belangrijk om regelmatig (eens in de twee jaar) de mechanische ventilatie te reinigen. Zeker wanneer u last heeft van een allergie is dit belangrijk. Wanneer de mechanische ventilatie niet schoongemaakt wordt, heeft u kans dat de allergie harder toeslaat.