Allergieën zoals hooikoorts, ontstaan nadat immuun systeem van het lichaam gevoelig reageert op iets in de omgeving. Een voorbeeld kan zijn tarwe. Vaak is er dan ook al een geschiedenis in de familie van de persoon die allergie ontwikkeld voor tarwe en tarwe producten. Ook komen andere allergieën vaak voor zoals eczeem en astma.

Waar zit tarwe in?

Producten als brood en pasta bevatten in veel gevallen tarwe en tarwe producten. Maar ook niet voedsel gerelateerde producten zoals cosmetica en bad producten kunnen een allergische reactie veroorzaken. Wist u dat pasta een verzamelnaam is voor deegwaren die gemaakt zijn van tarwemeel. Het is daarnaast rijk aan koolhydraten en vezels. De meeste pasta die in Nederland verkocht wordt, komt oorspronkelijk uit zuid Europese landen. De warmte zorgt ervoor dat de tarwe goed groeit. Het is ook raadzaam om pasta in de keuken op een droge plek, donkere en bij voorkeur in afsluitbare tupperware  te bewaren. Dit zorgt ervoor dat de pasta langer goed blijft. Ook kunnen er dan geen ongedierte bij de pasta komen. Wordt de pasta namelijk nat, dan kan een verzuring optreden door de melkzuurbacteriën in de pasta.

Hoe herken je een tarwe allergie?

Wanneer je allergisch bent voor tarwe dan kun je dat merken aan symptomen als een verstopte neus, klachten in de spijsvertering en of jeuk. De allergie is vooral aanwezig bij mensen die al last hebben van hooikoorts voor grassoorten. Tarwe is namelijk ook een grassoort. Ook veel omgaan met tarwe kan een allergie ontwikkelen. Wist u dat studenten die een opleiding tot bakker volgen een hoge kans hebben om een tarwe allergie te ontwikkelen. Dit komt door het intensief contact met de tarwe.

Kijk voor meer informatie over pasta recepten op Pastarecept.eu