Iedere hond is anders. Een ander ras, kleur, bedrag en karakter. Eigenlijk is een hond goed te vergelijken met een mens. Niemand is hetzelfde. Ieder mens heeft ook andere behoeftes. Denk aan het slaapritme, vocht en voeding. Waarom krijgen honden dan wel vaak hetzelfde voer? En is het niet speciaal samen gesteld voor jouw huisdier? In ieder geval het ras waarnaar gekeken is. Eigenlijk best gek, toch?

Wat heeft jouw hond nu echt nodig? Heeft een kleine Maltezer dezelfde voeding nodig als een herder? Het aantal gram per dag is dan uiteraard wel aangepast op het gewicht van de hond. Toch is een herder veel actiever dan een Maltezer. Daarom heeft Royal Canin als enige voedingsmerk verschillende rassen uitgelicht en speciale voeding op de markt uitgebracht. Zo kun je nu voor een kleine viervoeter of een grote viervoeter kiezen. Een goed voorbeeld is de speciale voeding van de Franse bulldog, deze hondjes kunnen veel windjes laten en zijn behoorlijk energiek. Hier is de voeding dan ook op aangepast. Het is ook een feit dat de darmen van een Franse bulldog behoorlijk reageren op rund, dat is dan ook niet verwerkt in de brokken.

Onderzoek van Royal Canin

Naast dat er op de behoefte van verschillende rassen is ingespeeld, is Royal Canin wel de koning als het gaat om onderzoeken doen op voeding. Royal Canin houdt zich dagelijks bezig met het verbeteren van de voeding, neemt vragenlijsten af bij de Royal Canin gebruikers en vraagt dierenartsen hun producten voor te schrijven en vraagt daar op een terugkoppeling. Zo zijn alle “foutjes” zoals verkeerde bestanddelen allang uit de voeding van Royal Canin. Veel grote merken zijn tevreden met de brokken die zij aanbieden waardoor zij alleen nog maar produceren en geen onderzoeken meer uitvoeren.

Speciale voeding

Wat vaak nog vergeten wordt, puppy’s hebben speciale voeding nodig. Omdat puppy’s dagelijks behoorlijk groeien, hebben zij veel meer eiwitten en mineralen nodig dan een volwassen hond. Bekijk altijd op de verpakking vanaf hoeveel weken de normale voeding aangeboden mag worden. Mocht jij het idee hebben dat jouw pup nog niet toe is aan volwassenen voeding, is het geen probleem de puppy voer langer te geven. Als je pup een groeiachterstand heeft opgebouwd bijvoorbeeld, kun je tot het eerste levensjaar van de hond de puppy voeding blijven geven. Voer mag je nooit mengen in een bak. Dit omdat de verhoudingen van de brok met elkaar kunnen botsen. Ben je nog zoekende naar een goede voeding? Zoek eens wat informatie op over Royal Canin of raadpleeg de dierenarts.