Serotonine is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt en is een neurotransmitter. Een neurotransmitter is een stof die wordt aangemaakt in ons eigen lichaam en werkt als boodschappen met de hersenen en verder nog andere belangrijke functies in ons lichaam uitvoert. De stof speelt een belangrijke rol bij onze spijsvertering en reguleert onder andere ons hongergevoel en vermoeidheid. Ook speelt deze stof een belangrijke rol bij het reguleren van onze stemming en wordt er dan ook een verband gezien tussen een tekort van de neurotransmitter en depressies. In feite heeft de stof dus een soortgelijke werking als dat van een hormoon.

De belangrijkste functie van serotonine is die als neurotransmitter. Deze stofjes zijn een soort van boodschappers die de communicatie met de rest van je lichaam verzorgen. Zo verteld het je hersenen dat je moe bent, honger hebt of gelukkig moet zijn. Verder speelt serotonine een grote rol bij andere functies van ons lichaam zoals leren, temperatuur, geheugen, gedrag en stemming. Serotine werkt ook al in de oprekking van de maag, dat zorgt er voor dat we ons hongerig voel, of juist niet. In het donker zet een deel van de serotonine in ons lichaam zich om in melatonine wat weer invloed uitoefent op ons vermoeidheidsgevoel. Tekorten van serotonine veroorzaken altijd een hoop problemen, zo kan het eet stoornissen, slaap stoornissen en of depressies veroorzaken.

Om de aanmaak van serotonine te stimuleren is het raadzaam om de stof 5-HTP tot je te nemen, in combinatie met vitamine B6 is. De wonderstof 5 HTP, te bestellen op de website Globalspacer.com, valt helaas niet veel terug te vinden in ons voedingspatroon, althans niet in grote hoeveelheden. De stof komt wel in kleine hoeveelheden voor in alledaagse producten zoals melk, groenten, aardappelen en vlees. Het is dan ook zo dat als men vers eet men meer 5 HTP binnenkrijgt. Om er toch zeker van te zijn dat je voldoende binnenkrijgt zijn er voedingssupplementen die deze stof in combinatie met multivitamine aanbieden.