Wat is een allergie?

Een allergie is een ongewone reactie van het menselijk afweersysteem op bepaalde stoffen waar het menselijk lichaam normaal gesproken niet of nauwelijks op reageert. Allergie is de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Ongeveer 1 op de 4 Nederlanders heeft last van één of meerdere allergieën. De bekendste varianten waarvoor mensen allergisch zijn: huisdieren, voedsel, gras- en boompollen en huisstofmijt.

Maagzuurremmers en voedselallergie

Een voedselallergie kan aangeboren zijn, maar ook ontstaan door bijvoorbeeld gebruik van bepaald soort medicijnen. Een voorbeeld hiervan zijn maagzuurremmers. Maagzuur is nodig voor een betere opname van voedsel. Maagzuurremmers verstoren de natuurlijke maagzuurbalans, waardoor bij sommige mensen vitamines en mineralen minder goed worden opgenomen. Wanneer de spijsvertering verstoord wordt, neemt de kans op een voedselallergie aanzienlijk toe. De vitamines en mineralen komen dan in een verkeerde vorm in het bloed terecht waar het lichaam in het slechtste geval allergisch op reageert.

Veel mensen hebben een verhoogd risico op een allergie

Veel mensen hebben nog nooit een allergische reactie gehad op bepaalde soorten voedsel, maar zitten zonder dat zij het weten in een risico groep. Wanneer hun lichaam maar iets uit balans raakt zullen er allerlei allergische reacties plaatsvinden. Een bekend voorbeeld hiervan is hazelnoot. Het zou kunnen dat je dit al jaren zonder problemen eet, maar wanneer je met maagzuurremmers start, dat je direct te maken krijgt met een notenallergie.

Andere bijwerkingen van maagzuurremmers

Naast de kans op het oplopen van een voedselallergie, zijn er nog veel meer mogelijke bijwerkingen van maagzuurremmers. Men is zich hier niet bewust van. Omdat maagzuurremmers zonder recept in de plaatselijke drugstore gekocht kunnen worden, wordt al snel gedacht dat ze onschuldig zijn. Een aantal voorbeelden van deze bijwerkingen zijn: depressie, ziekte van parkinson, gastro-enteritis en allerlei hersenziekten.

Een onschuldig bezoekje aan de plaatselijke drugstore kan dus zonder dat je het door hebt uitmonden in enorm grote problemen. Wij raden daarom aan te allen tijde opzoek te gaan naar de oorzaak van een bepaalde ziekte, in dit geval brandend maagzuur, en te kijken hoe je deze op natuurlijke wijze kunt genezen. Brandend maagzuur genezen op natuurlijke wijze is namelijk veel eenvoudiger dan je nu waarschijnlijk denkt!