Of je nou zin om te snoepen hebt of tussen de maaltijden door je honger wilt stillen: op sommige momenten wil je een lekkere snack! Natuurlijk gaat een reep chocola of een zak chips er altijd wel in maar het is verstandiger om een gezond en verantwoord tussendoortje te nemen. Vaak vult een gezond tussendoortje ook nog eens beter en als bijkomend voordeel hou je hier geen schuldgevoel aan over. Maar wat is nou een gezonde snack?

Wat is een gezonde snack? 

Bij gezonde tussendoortjes denken we al snel aan fruit, noten, groentes en een bakje yoghurt. Toch kunnen deze gezonde snacks soms net niet aan je behoefte aan iets zoets en lekkers voldoen. Bovendien zijn sommige van deze snacks net wat lastiger om mee te nemen. Een tussendoortje als bijvoorbeeld een mueslireep lijkt in veel opzichten ideaal. Het is handig om mee te nemen en gezond. Of toch niet? Helaas bevatten mueslirepen en andere ‘gezonde’ repen uit de supermarkt vaak veel suiker, waardoor het al snel een minder gezond tussendoortje is dan dat je had gehoopt.

Maak je tussendoortje zelf! 

Gelukkig zijn er ook tussendoortjes te vinden die wel aan al je criteria voldoen! Een voorbeeld hiervan is een zelfgemaakte fruit, noten en zaden koek. De koek vult goed, is gezond, makkelijk mee te nemen en smaakt uiteraard heerlijk! Met een zelfgemaakt tussendoortje als deze koek weet je bovendien zeker dat er alleen maar superfoods in zitten en er geen onnodige suikers of vetten zijn toegevoegd.

Fruit, noten en zaden koek 

Het recept en natuurlijk alle ingrediënten die je nodig hebt voor de koek vind je bij ByFit. Daarnaast vind je bij ByFit ook allerlei andere gezonde tussendoortjes die je zullen helpen om de lekkere trek te stillen zonder schuldgevoel! Proberen? Klik hier voor het recept van een gezonde notenkoek