Nee, zolang je maar weet wat je doet. Uiteraard kies je voor een duidelijk trainingsprogramma waarbij voldoende aandacht is voor de verschillende spiergroepen. Uiteindelijk gaat het er om dat je zowel je spiermassa probeert te onderhouden alsmede het onderhuidse vet weet te verbranden. De meeste cardio oefeningen zijn daarom ook gericht op het activeren van de spiergroepen. Hierdoor wordt niet alleen de verbranding gestimuleerd, het zorgt ook voor het onderhoud van de spieren. Combineer daarom cardio met krachttrainingen om het optimale resultaat te behalen. En let daarbij ook op droog trainen voeding.

 

Droog trainen: oefeningen en voeding

Droogtrainen zou eigenlijk een onderdeel moeten zijn van een streng regime waarin zowel aandacht is voor de voeding, alsmede voor de fysieke inspanning in de sportschool. Met alleen trainen kom je er niet, belangrijk is juist een uitgebalanceerd dieet om ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Op die manier voorzie je jouw lichaam van de juiste energie in de juiste hoeveelheden. Extra aandacht dient daarbij uit te gaan naar de hoeveelheid eiwitten die je dagelijks tot je neemt.

 

Het belang van eiwitten in je voeding

Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen voor ons lichaam. Door de krachtsinspanning tijdens cardio en de krachttraining wordt je lichaam gestimuleerd om spierweefsel aan te maken. Dit betekent niet dat je meer spieren krijgt. Om energie te produceren maakt het lichaam namelijk niet alleen gebruik van de aanwezige vetcellen maar ‘eet’ het als het ware ook spierweefsel op. Voldoende eiwitten garanderen een goede aanmaak van het spierweefsel waardoor je snel je figuur weer op peil hebt. Het vetpercentage wordt dus naar beneden gebracht terwijl de spiermassa wordt onderhouden. Het is dus een fabel om te denken dat je door krachttraining gespierder zou worden. De hoe veelheid aan testosteron in het vrouwenlichaam is daarvoor veel te beperkt. Zelfs voor mannen is het met een super streng trainingsschema nagenoeg onmogelijk om meer spierbundels te ‘kweken’. Degenen die beweren dat wel te doen, kun je beter links laten liggen. In veel gevallen gebruiken zij anabole steroïden om juist meer spieren op te bouwen.