In dit artikel worden de 5 gezondste groenten beschreven. Voor dat jij er achter komt welke groenten dit nou precies zijn moet je nog wel één ding weten. Er zit ook verschil in de gezondheid van groenten die anders zijn verbouwd. Sommige verse groenten worden bespoten, anderen niet. Het soort mest wat gebruikt wordt, de hoeveelheid zonlicht, de vervuiling van de bodem, zijn allemaal factoren die meespelen. Houdt dit dus goed in de gaten wanneer jij op zoek gaat naar de gezondste groenten!

 

Nummer 1: Boerenkool

Boerenkool is een echte superfood. Het is familie van de spruiten en van bijvoorbeeld broccoli en bloemkool. Boerenkool wordt steeds populairder en dit is niet voor niets. Boerenkool is namelijk heel erg gezond, goedkoop, en heel erg lekker. Boerenkool bevat een hoog gehalte aan vitamine A, C, K, en mangaan. Boerenkool is een wintergroente, wat betekend dat boerenkool van oorsprong alleen in de winter verkrijgbaar is. Wel is boerenkool uiteraard het hele jaar door verkrijgbaar via de vriezer! Het wordt echter wel aangeraden om de groenten van het seizoen te eten, dit is de meest natuurlijke manier.

 

Nummer 2: Rode bieten

Rode bieten zijn erg gezond, wat nog bij te weinig mensen bekend is. Rode bieten zijn vooral goed bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Ook kanker lijkt er door voorkomen te kunnen worden door de ontstekingsremmende factor. Genoeg redenen dus om lekker veel rode bieten te eten! Kijk echter wel uit bij het pureren van rode bieten, want hierbij krijg je al gauw te veel suiker binnen.

 

Nummer 3: Bleekselderij

Bleekselderij is erg makkelijk om rauw te eten. Ook erg lekker met een dipje van pindakaas. Daarnaast zorgt bleekselderij er voor dat je bloedruk en je cholesterol worden verlaagd. Bleekselderij kan wel erg goed in een sapje passen!

 

Nummer 4: Spinazie

Van spinazie weten veel mensen wel dat het veel ijzer bevat. Wat veel mensen niet weten is dat spinazie ook vitamine C, K, en A bevat. Daarnaast zijn er nog een aantal stoffen aanwezig in mindere mate, die ook erg goed zijn voor lichaam en geest. Spinazie kan heel goed door een salade!

 

Nummer 5: Spruitjes

Spruitjes worden door veel mensen als niet lekker gezien, maar iedereen weet dat ze gezond zijn. Er zijn genoeg manieren om spruitjes te eten op een manier dat iedereen ze lekker vindt. Probeer het dus eens uit! Spruitjes bevatten namelijk veel anti-oxidanten die jouw helpen om langer en gezonder in leven te blijven.

 

Eet gevarieerd en vooral veel van deze top 5 gezondste groenten. Op deze manier zal jij een lang en gelukkig leven hebben.