Van plan om af te gaan vallen, maar ben je allergisch voor veel diëten? Kies dan voor een koolhydraatarm dieet. Dit is een van de beste diëten die je op dit moment tegen kan komen en prima te combineren met bijvoorbeeld een glutenallergie of een lactose-intolerantie.

De kracht van een koolhydraatarm dieet schuilt in het beperken van koolhydraatrijke producten. In plaats daarvan eet je gericht koolhydraatarme gerechten en die voorzien in de kortste keren voor een aanzienlijk vetverlies.

Misschien dat je je in het begin wat ziek voelt bij een koolhydraatarm dieet, maar effectief zal het zeker worden.

Effectief vet verbranden doe je koolhydraatarm

Effectief vet verbranden doe je met een koolhydraatarm dieet. Zeker als je dit aanvult met sporten kun je enorme hoeveelheden vet voorgoed verliezen. Maar los van het afvallen zijn er nog drie grote voordelen van een koolhydraatarm dieet die vaak niet genoemd worden, maar je zeker zullen overtuigen om – als je dan nog moet kiezen – voor een koolhydraatarm dieet te gaan!

Verlaagt je bloeddruk én cholesterol

Mensen met een te hoge bloeddruk en een te hoog cholesterol weten hoe lastig het is om je bloeddruk of cholesterol te verlagen. Veel gegeven tips werken doorgaans niet en hetzelfde geldt helaas voor veel medicijnen. Sterker nog, de meeste medicijnen hebben nare bijwerkingen waardoor het geen pretje is om iets aan je bloeddruk en cholesterol te doen. Maar wist je dat ongezonde voeding de hoofdoorzaak is voor zowel een te hoge bloeddruk als een te hoog cholesterol? We hebben het dan over vet en zout eten.

Door het probleem bij deze bron aan te pakken kun je zelf al veel verschil maken. Koolhydraatarme recepten zijn erg gezond en helpen je dus gegarandeerd om zowel je bloeddruk als cholesterol flink te laten dalen.

Diabetes

De kans op diabetes neemt toe als je veel suikers eet. En aangezien veel voeding grotendeels uit suikers bestaat, is de kans op diabetes voor steeds meer mensen een stuk groter. Diabetes is suikerziekte en erg vervelend. Je kunt jezelf er natuurlijk wel mee helpen door insuline te spuiten, maar dat is juist wat je niet wil. Je kunt de kans op diabetes niet geheel voorkomen, maar wel aanzienlijk verkleinen. Wederom door op je voeding te letten. Met name in je ontbijt. Een koolhydraatarm ontbijt kan de oplossing zijn. Koolhydraatarme voeding staat erom bekend gezond te zijn en de kans op diabetes te verkleinen. Wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt, is dat natuurlijk heel mooi meegenomen.

Gelukkiger

Tot slot is een groot voordeel van een koolhydraatarm dieet dat je er gelukkiger van wordt. Dat komt door tal van factoren, allemaal het gevolg van een koolhydraatarme levenswijze. Omdat je gezonder eet, krijg je meer goede energie. Die energie moet je goed verbruiken en dus heb je zin om meer te gaan bewegen. Dat maakt weer endorfine aan, wat zorgt voor een gelukzalig gevoel. Anderzijds kun je je ook echt beter uitleven in je werk en op je opleiding. Indirect leidt een koolhydraatarm dus ook tot succes buiten je gezondheid op. En al die factoren bij elkaar opgeteld zorgen dat jij minder gestrest bent, beter uit kunt rusten en dus ook gelukkiger wordt. Een koolhydraatarm dieet is onder meer vanwege die reden ook erg geliefd bij mensen die zich ongelukkig voelen.

Conclusie

Twijfel jij nog welk dieet je moet gaan volgen? Weet dan dat een koolhydraatarm dieet een van de beste en meest verantwoorde manieren van afvallen is. Je kunt er niet alleen mee afvallen, maar wordt er ook gelukkiger en gezonder van. Zo verklein je de kans op diabetes en nemen ook je cholesterolgehalte en bloeddruk aanzienlijk af bij het eten van al die lekkere koolhydraatarme gerechten.