Bent u allergisch voor gerechten, maar gaat u wel geregeld uiteten? In veel gevallen zult u niet direct op de hoogte worden gebracht van de ingrediënten van de aangeboden gerechten. Een restaurant gaat er immers niet per definitie vanuit, dat u allergisch bent voor bijvoorbeeld noten, bepaalde kazen, enzovoorts. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om een allergische aanval in een restaurant te voorkomen, dit zou immers voor niemand fijn zijn. Niet voor uzelf en niet voor uw partner of vrienden! Een van de meest makkelijke manieren om aan te geven dat u allergisch bent, is door dit direct aan de ober van het restaurant door te geven bij binnenkomst. U kunt het eventueel nogmaals aankaarten, als u de bestelling voor uw diner doet.

Andere manieren om allergische aanvallen te voorkomen

Naast het aankaarten van uw allergie bij binnenkomst in een restaurant zijn er nog verschillende andere mogelijkheden om een allergische reactie in een restaurant te voorkomen. Voorlichting speelt hierin een belangrijke rol! Zo kunt u bijvoorbeeld vooraf op de website van een restaurant kijken, welke gerechten worden aangeboden tijdens de lunch of het diner. Op basis van de gerechten heeft u vaak voor uzelf vaak al een heel aardige indicatie van de ingrediënten. Zo weet u vooraf welke gerechten u beter links kunt laten liggen tijdens uw diner in het restaurant.

Tot slot kunt u voor uw bezoek aan een restaurant bellen. Zo kunt u in alle rust vragen welke gerechten worden aangeboden en of het restaurant speciale gerechten biedt voor mensen met een allergie. Het is niet ongebruikelijk dat mensen met een allergie vooraf navraag doen bij een restaurant over speciale gerechten. Ook heeft u zo direct de mogelijkheid om een tafeltje te reserveren!

Meer weten over allergieën en horeca? Kijk eens op www.doenhoreca.nl!