Botox is de merknaam voor het medicijn dat gemaakt is uit Botuline Toxine (Lees hier meer informatie over de werking van Botox). Hoewel 99,9% van de mensen geen last heeft van allergische reacties bij het gebruik van botuline toxine is er toch een enkeling die last krijgt na een behandeling met Botox.

Deze reacties kunnen bestaan uit duizeligheid, misselijkheid, koorts en tekenen van griep. Het is voor gevoelige mensen dan ook belangrijk om niet meteen een aantal zones met Botox te laten behandelen, maar eerst één zone om te zien wat de reactie is.

Vaak wordt een moe gevoel na het gebruik van Botox ook wel eens verward met een allergische reactie. Dit is onterecht. De Botuline Toxine waarvan de Botox gemaakt is blijft een gif waarop je lichaam een reactie gaat geven. Door deze reactie trekt dit energie uit je lichaam waardoor je je moe kan voelen.

Tevens zal de arts in een vraagesprek voordat hij de behandeling start ook een aantal vragen aan de cliënt stellen om in te kunnen schatten of er gevaar is voor een al dan niet allergische reactie.