Allergie├źn worden in ons lichaam veroorzaakt doordat er minuscule stofjes van buiten ons lichaam binnentreden, en worden gezien als gevaar door ons immuunsysteem. Gelukkig zijn er veel medicijn achtige dingen op de markt die je kunnen helpen om je allergie├źn te verminderen. Bijvoorbeeld een allergie als hooikoorts, huisstofmijt of iets anders. De vraag is alleen wel of de zorgverzekering deze kosten vergoedt, of dat je hier zelf voor mag betalen.

Tegen een allergie als hooikoorts is gelukkig wel wat te doen, maar het is niet te genezen. Vaak is het even lastig aan het eind van de lente en begin van de zomer, maar daarna heb je er ook geen last meer van. Vanaf dat moment zijn de pollen weer de lucht uit. Alsnog zou je natuurlijk graag medicijnen hebben tegen de maanden waarin je daar wel last van hebt, om de symptomen tegen te gaan. Gelukkig vergoedt de zorgverzekering ook het een en het ander. De medicijnen die je huisarts voorschrijft, worden door de basisverzekering vergoedt. Denk bijvoorbeeld aan een neusspray, oogdruppels of pilletjes. De homeopatische geneesmiddelen zal de basisverzekering niet voor je dekken, die zal je wel zelf moeten betalen.

Vaststellen of je een allergie hebt

Ben je er niet helemaal zeker van of je een allergie hebt, ga dan naar de huisarts toe! Een bezoek aan de huisarts kost niks, want die wordt volledig door je basisverzekering gedekt. Daar kan je checken of je inderdaad wellicht iets hebt, en dan kan de huisarts je doorsturen naar een specialist. De specialist zal wel wat geld kunnen kosten, maar dan heb je ten minste duidelijkheid over een allergie die je hebt, welke middelen je daarvoor kan gebruiken, en of die middelen gedekt worden door je zorgverzekering.