Voor kinderen en jongeren is het vaak normaal. Een kleine verkoudheid hier en wat snotteren daar. Kinderen spelen namelijk buiten in de regen of vallen een keer in de sloot, jongeren leven wat ongezonder en drinken wat alcohol hier of daar waardoor hun weerstand wordt aangetast. Maar als de verkoudheid langere tijd aanhoudt, dan is het misschien eens goed om na te gaan of er geen allergie in de lucht hangt voor de betreffende persoon. Om dat te controleren kan het goed zijn om je drinken eens te gaan drinken uit red cups.

Allergie werende rode bekers

De rode bekers die uit Amerika zijn over komen waaien zijn volledig neutraal van geur en kleurstoffen en maken het voor het kind in kwestie een plezier om uit te drinken. Mijd bij voorkeur zuivelproducten, hier zou uw kind allergisch voor kunnen zijn. Probeer het kind dan ook zoveel mogelijk water te laten drinken. Dit is enerzijds zuiverend voor het lichaam en anderzijds kan hier praktisch geen allergie inzitten. Zo krijgt u een beeld van welke stoffen uw kind (of wellicht u ook) allergisch voor zou kunnen zijn.

De red cups maken het voor het kind leuk om mee te doen aan de test en zijn allergie vrij. Het beste is om de red cups na gebruik direct weg te gooien, of maximaal één dag te bewaren. Zo houdt u het risico van een allergische reactie door gebrek aan hygiëne laag en blijft de test representatief.

Voor daadwerkelijk uitsluitsel, haal een prik

Als u denkt dat uw kind last heeft van een allergie en de red cups bieden geen soelaas, dan raden wij u aan om toch eens met uw kind naar de huisarts te gaan. Daar kunnen ze uw kind bloed laten afnemen en dat bloed wordt vervolgens getest op een aantal allergieën. Op die manier weet u zeker waar uw kind allergisch voor is en kunnen de red cups weer gebruikt worden voor hun uiteindelijke doeleinde: lol maken en fungeren als beer pong cups!