Het hebben van overgewicht kan best vervelend zijn. Het hebben van een glutenallergie is eveneens vervelend. En dan is er nog de overtreffende trap, namelijk mensen die zowel overgewicht als een glutenallergie hebben. Dit maakt het afvallen voor deze groep van mensen nog gecompliceerder.

Wat is een glutenallergie

Een glutenallergie wordt ook wel Coaliakie genoemd. Het betekent dat iemand intolerant is voor gluten. Gluten zijn eiwitten die vooral in granen voorkomen. Omdat in veel voedingsproducten granen zijn verwerkt wordt de voedingskeus voor iemand met een glutenallergie aanzienlijk beperkt. Zo kom je gluten tegen in brood, soep, sausjes, pastagerechten, pizza, bindmiddel etc. Een glutenallergie heb je vaak levenslang. Even snel 5 kilo afvallen zit er dan voor de mensen met een glutenallergie niet in.

Afvallen met glutenvrij dieet

Gelukkig zijn er inmiddels glutenvrije dieten op de markt waarbij heel snel afvallen toch mogelijk wordt. Een dergelijk dieet heeft wel als nadeel dat het vaak geen voedingsvezels bevat evenals ijzer en vitamine B1. Het is dus zaak om goed op te letten dat je ondanks het dieet toch voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Gun je zelf de tijd om te wennen aan een glutenvrij dieet. Gemiddeld genomen doen mensen er een jaar over om een dergelijk dieet goed onder de knie te krijgen. Na verloop van tijd leer je voeding beter kennen en kun je inschatten welke producten wel of juist niet glutenvrij zijn.

Met een glutenvrij dieet kun je best heel snel afvallen maar er is ook nog een andere positieve kant van een dergelijk dieet. Mensen voelen zich vaak al na enkele dagen een stuk beter. Binnen enkele weken hebben mensen weinig tot geen last meer van neveneffecten zoals misselijkheid, diarree en vermoeidheid.

Glutenvrije producten

Er zijn diverse producten beschikbaar die glutenvrij zijn van nature. Denk hierbij aan rijst, aardappelen, nootjes, zaden maar ook groente&fruit. Het valt je waarschijnlijk wel op dat dit voornamelijk producten zijn die puur uit de natuur komen. Wil je producten consumeren uit de supermarkt dan zijn deze vaak bewerkt. Let dan goed op de etiketten waarop duidelijk aangegeven moet staan of het product wel of geen gluten bevat.